Kontakt | Nutzliche links

Samstag, Dezember 05, 2020
header tz

Koncert Hrvatskog komornog orkestra povodom Svjetskog dana glazbe

Hrvatski komorni orkestar2

Svake godine, 21. lipnja 2020. obilježava se Svjetski dan glazbe, a ove godine obilježit će ga ponovno i grad Đakovo koncertom Hrvatskog komornog orkestra iz Zagreba. Koncert će se održati u đakovačkoj katedrali s početkom u 19:30 sati, a na programu će se naći djela: G. Rossini – Sonata broj 3., D. Bobić – Feast of Saint Valentin, A. Vivaldi – Koncert za blok flautu u D-duru, G. Puccini – Crisantemi, G. Donizzeti – Allegro za gudače, G. Pergolesi – La frateunamorate – ouverture, G. Sammartini – Koncert za blok flautu. Dirigent na koncertu bit će Davor Kelić, a solistica: Kristina Gregorčić (blok flauta).

Hrvatski komorni orkestar utemeljen je 1988. godine na poticaj Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika, pod predsjednikom Stankom Mlinarom. Idejni začetnik Anđelko Ramušćak želio je potaknuti komorne ansamble na izvođenje orkestralne literature, te dati priliku mladim glazbenicima da se predstave i steknu prva orkestralna iskustva. Godine 1989. vodstvo orkestra preuzima japanski dirigent Kazushi Ono, koji uz djela iz razdoblja baroka i klasike, izvodi i djela 20. stoljeća, s naglaskom na hrvatske skladatelje. U sezoni 1995./96. šef dirigent postaje Pavle Dešpalj, koji je danas doživotni počasni šef dirigent HKO-a.

Hrvatski komorni orkestar nositelj je nagrade Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, nagrade Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika i diplome Milka Trnina za doprinos hrvatskoj kulturi.

HKO Đakovo

 

Izvor: Moje Đakovo

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

Besuchen Sie uns auf Facebook

KROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360ger

Mobile Anwendungen

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3