Kontakt | Nutzliche links

Samstag, Dezember 05, 2020
header tz

Izložba iz izbora etno građe velečasnog Mate Kneževića

muzej izložba 2020

Jedna od manifestacija uvrštena u ovogodišnji vezovski program trebala je biti i izložba “Izbor iz etno građe vlč. Mate Kneževića”. Kako ove godine Đakovački vezovi, iz svima nam poznatih razloga, neće biti održani, već postavljenu izložbu Muzej Đakovštine odlučio je ponuditi na uvid svima zainteresiranima, a svečano je otvoriti čim se za to stvore potrebni uvjeti.

Velečasni Mato Knežević rodom je iz Vrpolja, a ljubav prema tradicijskom ruhu stekao je još u djetinjstvu s obzirom na to da je odrastao u tradicionalnoj šokačkoj obitelji. Trenutno je župnik župe sv. Franje Asiškog u Gradištu. Njegova je zbirka registrirana kao zaštićeno kulturno materijalno dobro pri Ministarstvu kulture i zaista ima što ponuditi, u što se možete uvjeriti i sami ako je posjetite.

Izložbu možete pogledati u Muzeju Đakovštine svaki dan, ponedjeljkom od 13 do 19 sati, ostalim danima od 9 do 13 sati, uključujući i subotu i nedjelju, dakako uz poštivanje svih epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Izvor: Muzej Đakovštine, Moje Đakovo

Objava članka: 2020.

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

Besuchen Sie uns auf Facebook

KROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360ger

Mobile Anwendungen

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3