Petak, Kolovoz 07, 2020
header tz

Punionica za vozila na električnu energiju u funkciji - korisnici zadovoljni brzinom punjenja i lokacijom

Punionica za vozila na električnu energiju

Atraktivni Mitsubishi plug-in hibrid spojen na punionicu vozila na električnu energiju u centru Đakova jučer je privlačio pažnju prolaznika. Da je punionica postavljena krajem studenog prošle godine na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca u punoj funkciji potvrdio nam je i Zagrepčanin Nikola Bebrić kojeg smo zatekli uz spomenuto vozilo i koji nam je otkrio razlog svog posjeta Đakovu.

- U Đakovu sam poslovno, a što se tiče punionice jako sam zadovoljan prvenstveno zbog toga što ih nema u svakom gradu i na svakom koraku u RH. Ovo je odlična stvar za Đakovo, a svakako je jako dobro i to što se radi o brzoj punionici, rekao nam je Bebrić. Kaže i da je vrlo jednostavno našao lokaciju punionice koja je bila slobodna. Priključak je, kaže, bio u funkciji, a on se registrirao uz postojeću RFID karticu te odradio punjenje baterije automobila. -Radi se o automobilu koji je plug-in hibrid. On ima benzinski, ali isto tako i motor s baterijom koja se može puniti bilo putem utičnice u vlastitom domu, bilo putem punionice za električna vozila pojasnio je Bebrić izrazivši zadovoljstvo što je u Đakovu pronašao punionicu. – To je dokaz da vaš grad gleda prema budućnosti i radi na nečemu što će u budućnosti bit strateška infrastruktura. Isto tako to je nešto što privlači turiste i putnike koji prolaze pokraj Đakova kroz Slavoniju autocestom. Vlasnici vozila na električnu energiju planiraju punjenje kad kreću na put. Oni će na mapi vidjeti da Đakovo ima punionicu i doći u vaš grad, kazao je Bebrić.

punionica za voz. na el.energiju

Podsjetimo, Grad Đakovo je prošle godine prijavio projekt za sufinanciranje gradnje punionica vozila na električnu energiju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ostvario pozitivnu ocjenu te realizirao projekt i izgradio prvu brzu punionicu u gradu snage 50 kW na kojoj se istovremeno mogu puniti dva automobila s ukupno tri različita priključka. Usluga je korisnicima dostupna 0-24, sedam dana u tjednu potpuno besplatno za sve korisnike električnih automobila. Punjenje traje oko 20 minuta, iskustvo korištenja je digitalno, a dostupna je i korisnička podrška non-stop. Ovom punionicom Grad Đakovo se pridružio karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

 

Izvor: Grad Đakovo

Objava članka: 22.5.2020.

 

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

POSJETI NAS NA FACEBOOKU

CROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360

MOBILNE APLIKACIJE

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3