Kontakt | Nutzliche links

Samstag, Dezember 05, 2020
header tz

PROGRAM: „Đakovo na kraju ljeta“ 2015

Nostalgija 

Kraj ljeta PPN-a u Đakovu obilježit će dva zanimljiva i vrijedna gostovanja.

Prvo gostovanje je Kazališta „Mala scena“ iz Zagreba koje će u utorak 13. listopada 2015.  u Hrvatskom domu Đakovo igrati novu predstavu za mlade Tko je ubio Pašteticu.

Paštetica 2 

Kazališna adaptacija romana za mlade Silvije Šesto govori o prijateljstvu dvije djevojke koje se raspada pod pritiscima okoline, podivljalih ambicija roditelja i zbog ideje slave koja ih je obje obuzela.

Predstavu je režirala i dramatizirala Ana Prolić, dok glumačku ekipu čine mladi glumci: Paola Slavica, Martina Čvek, Zrinka Kušević i Luka Bulović.

Uz predstavu su Silvija Šesto i Ana Prolić osmislile i “pedagoški paket” koji je ovoga puta namijenjen odraslima koji se tek susreću s jezikom mladih na društvenim mrežama. Radi se o malom rječniku pojmova kojeg je na duhovit način napisala književnica Silvija Šesto, a koji pojašnjava pojmove kao što su 'selfie', 'like', 'dislike', 'tagiranje'…

Cijena ulaznice je 20 kn, a za organizirane grupe veće od 50 je 15 kuna.

Drugi događaj „Đakova na kraju ljeta“ je gostovanje  Klape „Nostalgija“ iz Zagreba koja će uz svoje goste  u utorak 27.10. 2015. održati koncert također u Hrvatskom domu Đakovo.  

Nostalgija 2

Klapa Nostalgija osnovana je 1983. godine u Zagrebu, prvenstveno s nakanom njegovanja a cappella tradicionalnog i skladanog klapskog repertoara, ali se tijekom godina okušala i u brojnim drugim vokalnim i vokalno-instrumentalnim žanrovima.

Klapa je surađivala s mnogim skladateljima (Emil Cossetto, Joško Ćaleta, Dinko Fio, Pero Gotovac, Krešimir Magdić, Ljubo Stipišić, Dušan Šarac, Duško Tambača, Tomislav Uhlik i dr.) i reproduktivnim umjetnicima. Nostalgija je za potrebe radija i nosača zvuka snimila oko 800 minuta glazbe, a vrlo često je sudjelovala i u televizijskim programima – u emisijama zabavne i folklorne glazbe, uključujući i pet samostalnih TV-emisija. Na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu klapa Nostalgija nastupa kontinuirano od 1987. i dobitnik je 30-ak festivalskih nagrada i priznanja. Naslov apsolutnog pobjednika osvaja 1994. i 1995. godine, a 1989, 1992, 1993 i 2002. godine prima nagradu za najbolju interpretaciju na večerima autorske klapske pjesme.

Klapa je objavila nekoliko nosača zvuka, a najnoviji je kompilacijski dvostruki album „Klapa Nostalgija-Zlatna kolekcija iz listopada 2014. u izdanju Croacia Recordsa.

Cijena ulaznice je 20 kuna.

Predstavljanje oba događaja, informacije i rezervacije ulaznica moguće je dobiti utorkom od 18 do 20 sati u caffe baru Vigor gdje će se svečano i otvoriti ovogodišnja manifestacija Đakovo na kraju ljeta.

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

Besuchen Sie uns auf Facebook

KROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360ger

Mobile Anwendungen

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3