Kontakt | Nutzliche links

Samstag, November 27, 2021
header tz

13. međunarodni festival kazališnih akademija „Dioniz“ u Đakovu 8. i 9. listopada

Trinaesti međunarodni festival kazališnih akademija „Dioniz“ bit će održan u Đakovu 8. i 9. listopada, najavili su to na jučerašnjoj konferenciji gradonačelnik Marin Mandarić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Helena Sablić Tomić te voditelj Jasmin Novljaković.

Gradonačelnik Mandarić izrazio je zadovoljstvo što se nakon jednogodišnje pauze zbog koronavirusa festival Dioniz ponovno održava u Đakovu. Napomenuo je i kako će festival biti održan u izmijenjenom terminu, odnosno umjesto krajem ožujka kao ranijih godina održat će se u listopadu, na samom početku nove akademske godine i u skraćenom obliku.

dioniz 2021

Gradonačelnik je najavio sudjelovanje devedesetak sudionika iz Osijeka, Zagreba, Splita i Novog Sada. Izrazio je i nadu da će se 14. Dioniz održati u nekadašnjem formatu u trajanju od gotovo tjedan dana i u rano proljeće. Dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Helena Sablić Tomić najavila je, uz ostale, i sudjelovanje profesora iz Slovenije. Rekla je i kako će ove godine uz održavanje radionica na trima lokacijama biti upriličeno i nekoliko prezentacija knjiga. Najavila je dolazak Miroslava Radonjića i Gorana Ibrajtera koji su vezani za Sterijino pozorje i Biblioteku Sterijinog pozorja iz Novog Sada. Rekla je i kako je ovaj 13. Dioniz redizajniranog oblika. Ovogodišnji Dioniz nije tematski nego je, rekla je dekanica, bilo važno susrest se uživo.

2

Voditelj ovogodišnje Dioniza prof. Jasmin Novljaković naglasio je da je izuzetno važno da se Dioniz održi ove godine zbog kontinuiteta. Nadalje je rekao da na festivalu sudjeluju akademije s kojima se suradnja njeguje od početka održavanja Dioniza.

Ovogodišnji festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Svečano otvorenje bit će upriličeno u petak, 8. listopada u 19 sati u Centru za kulturu u Đakovu. Nakon otvaranja slijedi predstava „Zagrebački pentagram“ Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Izvor: Grad Đakovo

DISCOVER YOUR STORY

discover your story

Besuchen Sie uns auf Facebook

KROATIA 365 – WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

cro360ger

Mobile Anwendungen

ios

evsitor

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3